Finále SP SLA 3D 2021 prebehne inak - aktualizované 29.9.2021!

Aktualizované informácie z 29.9.2021:

UPOZORNENIE - finále sa uskutoční na SKLABINSKOM PODZÁMKU (okres Martin)!

Dnes bola určená farba okresu Martin pre budúci týždeň. Okres zostáva červeným, takže finále sa uskutoční na pôvodne naplánovanom mieste.

Do 30.9.2021 sa môžu prihlasovať iba súťažiaci zo zoznamu (tí, ktorí môžu ešte získať medailu). Od 1.10.2021 sa môžu prihlasovať aj ostatné osoby až do maximálneho limitu 147 osôb.

Vzhľadom k obmedzeniam v možnostiach stravovania bude obed pravdepodobne vydávaný vo forme zabalenej stravy.


Aktualizované informácie z 21.9.2021:

UPOZORNENIE - na finále SP sa môžu prihlasovať iba vybraní športovci!

Finále Slovenského pohára SLA 3D bude prebiehať v obmedzenom režime vzhľadom k tomu, že sa organizácia celej súťaže musí prispôsobiť aktuálnemu Covid automatu pre športovcov v danom okrese. Predpokladáme, že okres, kde sa bude uskutočňovať súťaž, bude maximálne červený. To znamená, že 150 účastníkov sa môže zúčastniť súťaže v režime OTP (očkovaní, testovaní, po kovide). Na finále sa môže prihlásiť maximálne 147 súťažiacich (3 osoby navyše budú rozhodca, organizátori).

Po 7 kolách SP sme vypracovali zoznam osôb, ktoré sa prednostne môžu prihlásiť na súťaž:

https://www.archery3d.sk/storage/app/media/uploaded-files/priebezne-poradie-sp2021-po-7-kolach-vyber-pre-finale.pdf

Kritériá zoznamu:

  • športovec musí mať už absolvované aspoň 3 účasti na SP 2021 (pretože 4 sú potrebné na celkové hodnotenie)

  • v zozname sú iba osoby, ktoré majú šancu umiestniť sa celkovo na prvých 3 miestach. T.j. ak by získali 30 bodov v poslednom kole, aby mohli byť minimálne na 3.mieste.

Harmonogram prihlasovania:

Do 30.9.2021 je možné prihlásiť sa iba osobám zo zoznamu. Ak sa tam budú prihlasovať aj iné osoby, tak tie vymažeme, preto nám prosím nepridávajte prácu!

Ak zostanú voľné miesta, tak po 1.10. uvoľníme prihlasovanie aj pre ďalšie osoby.

MIESTO SÚŤAŽE sa určí dodatočne!

Okolo 30.9.2021 by mala vláda vyhlásiť farbu okresov pre covid automat pre ďalší týždeň. Vtedy budeme vedieť, kde sa súťaž bude konať.

Ak bude okres Martin maximálne červený, tak sa súťaž bude konať v pôvodne plánovanom mieste - na Sklabinskom Podzámku (organizuje LK Arquitis Blatnica)

Ak by bol okres Martin bordový/čierny, tak sa súťaž bude konať na novom mieste - v Kuchyni - okres Malacky (organizuje LK Stupava)

Ak by boli oba okresy bordové/čierne, tak po dohode s organizátormi dáme informácie, čo urobíme. Okres Malacky má vysokú zaočkovanosť, tak predpokladáme, že tam bude oranžová alebo červená farba okresu maximálne.

Prihlasovanie na súťaž:

https://www.archery3d.sk/sutaz/slovensky-pohar-sla-3d-2021-8kolo-finale (sprievodné osoby k deťom sa prihlasujú ako doteraz, ale maximálne 1 dospelá osoba na dieťa)

Peter Málek


Pôvodný článok z 19.9.2021

Vážení lukostrelci,

9.októbra je naplánované finále Slovenského pohára SLA 3D 2021. Toto záverečné kolo organizuje ARQUITIS Blatnica v Sklabinskom podzámku (okres Martin).

Vzhľadom k tomu, že organizácia súťaží sa musí riadiť aktuálnym covid automatom pre športové podujatia a situácia s covidom a farbami okresov sa radikálne zhoršuje, ako predseda SLA 3D sme spolu s organizátorom súťaže Róbertom Paškuliakom zvolali pred vyhodnotením 7.kola SP na Planinke diskusiu k forme zorganizovania finále SP.

Za prítomnosti cca. 25 predsedov a zástupcov klubov sme predniesli možnosti, aké máme na to, aby sa mohlo finále SP uskutočniť.

Aktuálna situácia:

  • okres Martin je červený, situácia sa zhoršuje, je možné, že bude v čase súťaže bordový.
  • pre červený a bordový okres môže byť dľa covid automatu neobmedzený počet zaočkovaných súťažiach.
  • pre systém OTP (očkovaní, testovaní, po kovide) môže byť v červenom 150 účastníkov, v bordovom 50 účastníkov na jeden sektor
  • vzhľadom na nový covid automat už nie je možné súťaž zorganizovať tak, ako sme to robili na jar - zavolaním MOMky a tým sa to vyriešilo. To sa dá urobiť iba vtedy, ak je súťaž v režime OTP a chceme neočkovaným pomôcť s testovaním, aby to nemuseli robiť doma. To je teraz bezpredmetné.
  • námatkovým dobrovoľným dotazovaním sme zistili, že okolo 60-70% súťažiacich je zaočkovaných
  • použitie systému "letmého štartu" nám situáciu žiadnym spôsobom neuľahčuje. Za aktuálnych podmienok je to jedno, či sa štartuje naraz, alebo "letmým štartom". Letmý štart sme robili na jar najmä preto, aby MOMka stíhala testovať.

Možné riešenia:

  • nájsť iného organizátora súťaže v lepšom okrese - záujem neprejavil nik aj vzhľadom k tomu, že farba okresu sa môže zmeniť veľmi rýchle a budeme v rovnakej situácií.
  • presunúť súťaž na november, ak sa situácia zlepší - veľmi nepredpokladáme, že v novembri bude situácia lepšia, ako je teraz
  • presunúť súťaž na ďalší rok - zamietnutné. Ak sa finále neuskutoční v riadnom ani v prípadnom náhradnom termíne v roku 2021, tak sa SP bude vyhodnocovať na základe výsledkov po 7 kolách.
  • neriešiť neočkovaných a umožniť prihlásiť sa iba očkovaným. Toto by taktiež zo športového hľadiska nebolo fér. Celý ročník prebiehal dá sa povedať v režime OTP. Čiže aj neočkovaní sa po pretestovaní mohli zúčastniť súťaže. Preto nechceme diskriminovať nikoho a v rovnakom duchu a režime ukončíme aj tento ročník SP.
  • v prípade, že bude okres Martin bordovým okresom, organizátor postaví trať tak, že bude v 2 oddelených nezávislých sektoroch. Na 14 terčoch bude súťažich 50 súťažiacich (dvakrát obídu trať), na ďalších 14 terčoch bude súťažiť zvyšných 50 súťažiacich. Nebude nastávať premiešanie jednotlivých ľudí ani na strelnici, ani na trati, ani na vyhodnotení.
  • pokiaľ bude okres Martin červeným okresom, tak budeme všetci súťažiť na jednej cca. 28- terčovej trati, bude sa môcť zúčastniť max. 150 súťažiacich.

Kto na finále áno, kto nie:

  • vzhľadom k tomu, sa na súťaži bude môcť zúčastniť iba obmedzený počet súťažiacich, musíme prispôsobiť aj systém prihlasovania. Jednoducho povedané, budú tam môcť ísť iba tí najlepší a tí, ktorí svojim výkonom môžu ovplyvniť celkové hodnotenie na popredných - najmä medailových miestach.
  • zhodli sme sa, že prednosť na prihlásenie budú mať takí účastníci SP, ktorí už majú odsúťažené minimálne 3 kolá (na celkové vyhodnotenie treba mať aspoň 4 kolá)
  • prednosť na prihlásenie budú mať takí účastníci SP, ktorí môžu zasiahnuť svojim výsledkom do výsledkov na medailových pozíciach. Na to bude podľa priebežných výsledkov po 7 kolách vytvorený zoznam účastníkov, ktorí majú povolené sa prihlásiť na SP. Zoznam bude hotový cca. do 22.9. a zverejnený na našich stránkach.
  • Finále SP sa uskutoční bez stravy (je zakázané podávanie stravy), už sme si to skúsili začiatkom roku a zvládli sme to bez problémov.

K dnešnému dňu boli vymazaní zo zoznamu prihlásených všetci dodnes nahlásení!

Prihlasovanie bude mať predbežne tieto etapy:

  1. od 22.9. 2021 - bude zverejnený zoznam cca. 100 účastníkov SP podľa priebežného poradia po 7 kolách, ktorí sa môžu prihlásiť na SP
  2. ak sa niektorí odmietnu zúčastniť (emailom na zadanú emailovú adresu), tak ich miesto bude posunuté ďalším záujemcom, či divíziam.
  3. cca. 28.-29.9.2021 zverejní vláda, akú farbu bude mať podľa covid automatu okres Martin.
  4. po 30.9.2021 otvoríme možnosť prihlasovania sa prioritne pre medailistov, ktorí sa nedostali do zoznamu 100 účastníkov. Aby si mohli aspoň prísť zasúťažiť, potvrdiť si výsledok a zažiť aspoň chvíľkový pocit slávy počas vyhlásenia víťazov SP 2021. Prihlasovanie sa rozšíri do počtu 100 účastníkov - ak bude Martin bordový, alebo 150 -ak bude červený. K tomuto ešte podáme bližšie informácie.

Som rád, že počas dnešného stretnutia predsedov klubov a zástupcov klubov spolu s organizátorom súťaže sme bez významnejších výhrad dospeli aspoň k takémuto riešeniu organizácie finále SP 2021! Všetci sme sa zhodli, že je lepšie to zorganizovať takto, ako vôbec.

A ďakujeme Robovi Paškuliakovi a Arquitis Blatnica, že budú ochotní zorganizovať finále SP aj za takýchto oklieštených podmienok aj pre malý počet účastníkov.

TIETO PODMIENKY EŠTE NIE SÚ KONEČNÉ, POSTUPNE ICH BUDEME UPRAVOVAŤ PODĽA AKTUÁLNEJ SITUÁCIE, VŠETKY INFORMÁCIE BUDEME PRIEBEŽNE ZVEREJŇOVAŤ.

Peter Málek - predseda SLA 3D

billboard-SP2021-nahlad.png

Posted in Dôležité, Organizačná komisia on sep 29, 2021

Partneri:
Sme členmi
European archery association 3D
Partnerské organizácie
Česká 3D lukostřelba