Historická chvíľa pre SLA 3D - štát nášmu športovému zväzu prvýkrát pridelil dotácie!

Milí lukostrelci a priatelia SLA 3D!

Keď som v novembri 2019 prevzal predsednícku stoličku v SLA 3D, jedným z mojich hlavných bodov programu bolo to, aby sa SLA 3D stala štátom uznanou športovou organizáciou a pokúsiť sa o vybavenie dotácií na podporu nášho 3D lukostreleckého športu.

Po VČS sme nespali na vavrínoch a v decembri a januári sme vrámci predsedníctva veľmi tvrdo pracovali a obe veci sa podarili už v tomto roku!

V januári 2020 sa stalo SLA 3D športovým zväzom so zameraním na 3D lukostreľbu, čím sme sa stali štátom uznanou športovou organizáciou.

A dnes - 7.5.2020 sa podaril aj ďalší úspech -

Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR rozhodlo, že poskytne pre rok 2020 Slovenskej lukostreckej asociácií 3D finančné prostriedky vo výške 12776,- EUR!

Tu je doklad o tom zo stránky príslušného ministerstva:

dotacia.JPG

Je to historicky prvýkrát, čo SLA 3D dostala podporu aj zo strany štátu. Žiadali sme viac, žiadali sme v 5 projektoch/výzvach a schválili nám iba jeden, aj to nie v plnej výške. Ale aj za toto sme veľmi vďační! Náš ročný rozpočet založený najmä na členských príspevkoch a predaji reklamy je okolo 8600 EUR. Tak táto schválená suma nám určite veľmi pomôže.

Touto cestou by som sa chcel poďakovať najmä členovi predsedníctva Ing. Dušanovi Franců, ktorý mi v tom najviac pomáhal a vo vianočnom období sme spolu nad tým presedeli veľmi veľa večerov, museli sme absolvovať desiatky hovorov, či stretnutí. Získať know-how bolo asi to najťažšie. Aj keď nám vraveli, že ak žiadame prvýkrát, tak sa to asi nepodarí, nedali sme sa aj tak odradiť. A vyšlo to!

Dušan, veľmi pekne Ti ďakujem za celé SLA 3D a som rád, že mám v predsedníctve takéhoto koncepčného a precízneho človeka, ako si Ty!

Taktiež sa chcem poďakovať za informačnú a technickú pomoc týmto osobám, ktoré sa taktiež zaslúžili svojim dielom, že sme v zozname schválených žiadateľov:

  • Sebastian Vánky - prezident HDH-IAA
  • György Gondán - HDH-IAA
  • Vladimír Bužek - predseda SLZ
  • Patrik Hrbek - Slovenský olympijský výbor
  • Jana Harabinová - LK Epirus
  • Adam Bisok - Poľsko
  • Agáta Galková - Národné športové centrum
  • Dávid Čihák - Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR
  • Michal Kurtulík - programátor
  • a ďalším nemenovaným, ktorí nám nezištne pomohli.

Zároveň veľká vďaka všetkým predsedom klubov, ako aj individuálnym členom, ktorí bez veľkého reptania v januári opravili v systémoch svoje údaje (adresy, rodné čísla, dátumy narodenia, kontaktné údaje apod.). Bez toho by to naozaj nebolo šlo.

V najbližších týždňoch by sa mala podpísať zmluva s ministerstvom školstva. Podľa nej budeme múdrejší v tom, na čo môžeme čerpať finačné prostredky. Peniaze sa čerpajú z viazaného účtu, tak len tak hocikde sa to minúť nemôže. Keď budeme mať informácie o možnostiach a účeloch čerpania, vrámci predsedníctva sa dohodneme na spôsobe čerpania tak, aby to bolo čo najviac v prospech SLA 3D a rozvoja 3D lukostreľby na Slovensku. Určite Vás budeme včas informovať.

Verím, že aj vás táto správa potešila!

Peter Málek - predseda SLA 3D

Posted in Dôležité, Hospodárska komisia on máj 07, 2020

Partneri:
Sme členmi
European archery association 3D
Partnerské organizácie
Česká 3D lukostřelba