Počas víkendu sme vzdelávali ďalších inštruktorov lukostreľby

Počas uplynulého víkendu pripravila SLA 3D školenie pre inštruktorov lukostreľby, ktoré sa konalo 4.3.2023 v sídle SLA 3D - v Trnovci nad Váhom. Napriek rovnakému školeniu, ktoré sme zorganizovali v novembri 2022, sa nový termín s kapacitou 25 voľných miesto obsadil za niekoľko dní účastníkmi z celého Slovenska.

V priestoroch Lukostreleckého centra "Luk a šíp" pod vedením Dušana Horvátha bol pripravený celodenný program pozostávajúci z teoretických prednášok potrebných k hlbšiemu pochopeniu práce trénera / inštruktora a ako adeptom lukostreľby vybrať správne náčinie. Program viedli traja lektori: Ladislav Darázs, Jozef Bošanský a Dušan Horváth. Nabitý program končil až o 17.00.hod.

V prípade, že to financie SLA 3D dovolia, pokúsime sa zorganizovať podobné školenie v jesennom období.

Dušan Horváth


*A zopár postrehov od účastníkov:

Juraj Vanovčan: V sobotu 04.03. sa pre veľký záujem našich strelcov konalo v Trnovci nad Váhom ďalšie školenie inštruktorov lukostreľby. Pod taktovkou Dušana Horvátha mala skupina príležitosť získať teoretické aj praktické skúsenosti s prácou s novými záujemcami o náš šport.

Školenie bolo rozdelené do dvoch častí. Teoretická časť bola zameraná na výuku zručností, ktoré začínajúci inštruktor potrebuje ovládať a odovzdať svojim zverencom. Či už ide o prácu s návštevníkmi rôznych streleckých podujatí, ktorí si chcú prvýkrát vziať do ruky luk a trafiť terč alebo s nováčikmi na klubových tréningoch.

Preberali sme aj špecifiká tréningu dospelých a detí. To, aké je dôležité od prvej lekcie vštepovať strelcom základy bezpečnosti a fair play v našom športe. Naučili sme sa rozplánovať si výuku našich začiatočníkov a naučili sme sa čo všetko treba brať na zreteľ, hlavne pri práci s mládežou. V praktickej časti s nami pracovali Dušan Horváth a Ladislav Darázs - klasické luky a čas si na náš našiel aj Jozef Bošanský, ktorý popracoval s našimi kladkáčmi.

Na školení sme sa stretli skúsenejší aj začínajúci strelci. Niekto si chcel oživiť resp. overiť či znalosti, ktoré odovzdáva vo svojom klube sú správne, ďalší majú chuť rozvíjať našu komunitu v nových regiónoch.

Jana Bejticová: V sobotu som sa zúčastnila na kurze určenom pre inštruktorov lukostreľby pod záštitou SLA 3D v Trnovci nad Váhom. Nakoľko mám kvalifikáciu trénera lukostreľby 1.stupňa, prednášky z teórie boli pre mňa o zopakovaní si teoretických vedomostí ale prezentácie obsahovali aj nové informácie. V poobedňajších minútach sme sa rozdelili podľa jednotlivých divízii. Nám ako kategórii kladkových lukov sa v praktickej časti venoval Jozef "Bošo" Bošanský. Z mojej strany úplná spokojnosť. Jasné, presné informácie. Ďakujem Dušanovi, Dadymu, Jozefovi ako aj všetkým ostatným účastníkom za príjemne strávený čas.

Tibor Lévay: V sobotu sme sa zúčastnili na Kurze inštruktorov lukostreľby v Trnovci nad Váhom. Prednášajúci bol skúsený lukostrelec Dušan Horváth. Zišli sme sa tam skúsení aj menej skúsení lukostrelci, Mladší aj skôr narodení. Tí skúsenejší si obnovili vedomosti a viacerým niektoré body boli novinkou, hlavne že od 31 librov luk je ZBRAŇ! Po poobedňajšej prednáške Od skúsených strelcov boli znázornené ukážky ako učiť začiatočníkov, na čo dávať pozor, aké sú najčastejšie chyby. Na koniec každý zúčastnený predniesol , čo mu dal tento Kurz Inštruktorov. " Ďakujeme Dušan Dobre to robíš! "

331083364_231882862584654_5631639445795019687_n.jpg

Zoznam účastníkov:

zoznam účastníkov instruktori.JPG

Posted in Reportáže on mar 06, 2023

Partneri:
Sme členmi
European archery association 3D
Partnerské organizácie
Česká 3D lukostřelba