Žiadosť SLA 3D na zmeny pravidiel na MS HDH IAA 2018

Milí lukostrelci,

v septembri 2018 sa budú konať Majstrovstvá sveta HDH IAA v Rakúskom Moosburgu. SLA 3D tam bude mať početné zastúpenie lukostrelcov. Keďže sme sa v minulom roku na ME v Rakúsku stretli s niektorými organizačnými nedokonalosťami, tak som po schválení iniciatívy predsedníctvom SLA 3D chcel organizátorov na ne upozorniť a požiadať ich o úpravu systému.


V dopise, ktorý sme im zaslali, sme upozornili na nasledovné problémy:

1/ V minulom roku v Attergau štartovali deti zásadne ako posledná kategória. Keďže všetci štartujúci štartujú systémom "letmého štartu" (t.j. vždy od terču 1 s 10 minútovými časovými medzerami), tak deti denne štartovali medzi 14.-15.hodinou a končili aj po 18.30 hodine.

Navrhovali sme, aby deti, veteráni a kadeti štartovali ako prvé kategórie. Následne by štartovali seniori.

2/ V minulom roku štartovali skupiny s 10 minútovými medzerami. Štartovali po 4 osoby. Tým pádom športovci z rovnakej divízie luku niekedy začínali na rovnakom okruhu ráno o 9:00 (tí šťastnejší), niektorí o 14:15 (tí menej šťastní). Samozrejme štartovať popoludní je podľa nás veľkou nevýhodou. A keďže sa strieľa na 1 šíp, tak sa nám zdali 10 minútové medzery ako priveľké.

Preto sme im zaslali požiadavku, že pre nekladkové luky+CRB by postačovala medzera medzi skupinami nie 10 minút, ale 6 minút. Tým pádom by na okruh mohlo za hodinu odštartovať namiesto 24 športovcov až 40 športovcov. Toto by taktiež veľmi urýchlilo priebeh súťaže.


Dnes nám bola doručená odpoveď, v ktorej nám oba návrhy zamietli. Odpoveď si môžete prečítať nižšie. Nuž čo, snaha bola, budeme sa musieť všetci na to psychicky pripraviť, že pravidlá zostávajú zostávajú rovnaké a že aj v tomto roku to bude o šťastí, kedy budeme strieľať.

Peter Málek za SLA 3D (člen predsedníctva)

... na MS HDH IAA sa stále ešte dá prihlásiť, tak kto má záujem sa zúčastniť, je tá možnosť


ODPOVEĎ:

Dear friends in Slovakia, dear Peter Refering your letter to Charly Egger/ BOD Worldchampionship Moosburg 2018 do i have to give you some answer

1 Kids on a Championship has been the first time in Attergau. If small Children will be now and in future, it has to work like this way. The argument for this way is, that no competitor will shoot in the regular startinggroup with kids on a champioship. Parents like also to shoot without disturbing. So it is by side of the organistor the only way that Minis and Kadets start as soon as the Parcour it alowes.

2 Shooting Time will not be changed at this time, but it is an open point for the future.

I hope the info will help at this time

With sportiv 3D greetings

sincerely

Johannes Ed Horngacher

Techn. Director and Head Judge WCH Moosburg 2018

Posted in Komunikačná komisia on feb 08, 2018

Partneri:
Sme členmi
European archery association 3D
Partnerské organizácie
Česká 3D lukostřelba