Športové kluby na sociálnych sieťach - školenie.

Milí členovia SLA 3D, dovoľte mi v krátkosti zhrnúť školenie, ktoré sa uskutočnilo dňa 4.2.2024 na Ranči Babica, obec Bojná.

Školenie sa organizovalo v spolupráci so Slovenským lukostreleckým zväzom, pretože v dnešnej digitálne dobe je pre obe lukostrelecké organizácie veľmi aktuálne a kľúčové, byť čo najviac viditeľný na sociálnych sieťach.

Účelom školenia pre jednotlivých účastníkov bolo najmä získať základné znalosti , ako prezentovať svoje lukostrelecké kluby a ich činnosť širokej verejnosti.

Tvorba obsahu pre sociálne siete školenie.jpg

Programom nás sprevádzal doobeda : Jozef Žitňanský (profesionálny kameraman a fotograf), ktorý nás školil z teórie :

  • základy tvorby fotodokumentácie a videí zo súťaží , tréningov, eventov, teambuildingov...
  • prečo je dôležité nemať z každej súťaže 300 fotografíí zozadu stojacich lukostrelcov :)
  • naučili sme sa základné typy záberov pre videá,
  • ako strihať videá, vkladať do nich text, hudbu, zopár filmových trikov,
  • ako vkladať Reels zostrihy na Facebook aj Instagram...

Potom prišla praktická časť : na strelnici ( Bojná) sme si natočili zopár záberov unikátnej lukostreleckej súťaže ( SLZ strelci strieľali na 3D terče a SLA3D strelci na terče papierové). Neskôr sme opäť pod dohľadom Jožka Žitňanského už sami "strihali" naše videjká a snažili sa aplikovať teoretické vedomosti z predpoludnia.

školenie foto.jpg

Poobede druhý zo školiteľov Tony Dúbravec ( social media konzultant),sa nám svojou prednáškou " Športové kluby na sociálnych sieťach" snažil ozrejmiť, naše plusy aj mínusy v prezentovaní sa či už klubov , alebo samotnej SLA3D v médiách i na rôznych sociálnych sieťach.

školenie foto T.Dubravec.jpg

Zverejňujeme aj link, kde si jeho prednášku môžete stiahnúť aj vy: https://drive.google.com/file/d/18iwzlBZsaGNtWhnIe5vwO8KRi3OK8Irp/view ( Isteže sa jedná iba o stručný sumár jednotlivých tém, ktoré sme omnoho detailnešie preberali, ale i tak vás to môže nasmerovať, ako pristupovať k prezentácií sa na sociálnych médiách).

Verím, že každý z prihlásených účastníkov si odniesol okrem zážitkov aj užitočné informácie, ktoré zúžitkuje pri prezentovaní lukostreľby na úrovni klubu, ale i SLA3D.

Jana Harabinová - predsedkyňa SLA 3D ( foto : Jana Harabinová, Katarína Žitňanská)

Posted in Dianie v SLA3D, Reportáže on feb 08, 2024

Partneri:
Sme členmi
European archery association 3D
Partnerské organizácie
Česká 3D lukostřelba